Бургаска област за втори път домакин на международен инвестиционен форум

Областният управител на област Бургас Павел Маринов откри второто издание на международния инвестиционен форум „Новата икономика на България – пътят на изток”. Във форума, който се проведе в Поморие взеха участие над 70 наши и чуждестранни фирми.

Сред гостите бяха посланици и представители на дипломатически мисии у нас, сред които Н. ПР. Ле Дък Лиу, извънреден и пълномощен посланик на Социалистическа република Виетнам, Н. ПР. г-н Юсеф Зургани, временно управляващ посолството на Либия, Н. ПР. Фарес Еид, извънреден и пълномощен посланик на Ливанската република, Н. ПР. Латифа Ахарбаш, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Монако, Ниязи  Акйол, Генерален консул на Република Турция в Бургас, Максим Алешин, консул в Генералното консулство  на Руската Федерация във Варна, Цанг Минг – втори секретар и Мистър  Кехуа Юан, икономически съветник от посолството на Китайската Народна Република, Омар Ал Дуейсан, трети секретар в посолството на държавата Кувейт, Хайтам Бадрелдин Халил, търговско аташе в посолството на Република Судан и Петко Русинов,почетен консул на Естония в Бургас.

Събитието уважиха и кметовете на общините Камено, Карнобат, Малко Търново и Приморско, а също  и заместник областния управител на област Къркларели, Република Турция.

При откриването на форума Павел Маринов подчерта, че само за една година на два пъти се провежда това авторитетното международно средище на инвеститори и безнесмени от Изтока, факт който говори за нарастващото значение на Бургаска област  и на нашата страна в световната икономика.

За динамиката на българо-арабските търговски отношения говори и г-н Зиад Ел Масри, председател на Българо-арабската бизнес асоциация. С приветствие към участниците във форума се обърнаха още посланика на Кралство Мароко у нас и консула в Генералното консулство на Руската федерация във Варна.

Новото в есенното издание на форума е, че този път той ще продължи три дни и към него бе открита търговско-промишлена експозиция с представяне на стоки и услуги на различни наши и чужди фирми, които участват на форума.

Утре /23.10./ предстои участниците във форума да засадят ливански кедър в Приморския парк в Бургас.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!