Бургаската листа на БСП е най-много младежи

Листата на Коалиция „БСП лява България” за 2 – ри МИР – Бургас е с най – много представители на младежката организация в страната, заяви при визитата си в морския град Вероника Делибалтова – Председател на Младежката организация на БСП. По региони се провеждали поредица от срещи в подкрепа на младите хора, които са членове и симпатизанти на политиката на левицата и за популяризиране на предизборната й програма.  В срещите в Бургас участваха и кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП лява България” за 2 – ри МИР – Бургас Георги Спасов – председател на младежкото обединение на БСП – Бургас и Георги Петков.

Вероника Делибалтова съобщи, че само за една година управление, благодарение на активната дейност на младежките структури в БСП, силно е била динамизирана работата по програмите за насърчаване на младежката заетост.

Кандидатите за народни представители от младежкото обединение на БСП са общо 85 за страната. Те ще подкрепят основните приоритети за държавност и гарантиране на правов ред в страната. Задължително е да се спазват конституцията и законите. Това трябва да важи за всички – от най – висшите институции и ръководители – до всеки отделен гражданин, подчерта Вероника Делибалтова. Конкретно за младите хора ще се настоява за намаляване на таксите за студенти в държавните ВУЗ, за приемане на Национална стратегия за висшето образование, развитие на професионалното образование, увеличаване на средствата за наука и образование и др.

Вероника Делибалтова подчерта, че  за да се върнат младите хора в България е необходима съвместна работа на отделните институции, приемане на приоритети за държавата, които се подкрепят и спазват от всички политически сили. Част от тях са: гарантиране на качествено образование, обвързано с пазара на труда; успешна реализация на младите хора; качествено и достъпно здравеопазване за всички възрасти, по – високи доходи, защото бедността била най – голям проблем.

Георги Спасов каза, че отблизо се следят и анализират младежките проблеми в Бургас и региона. Чрез различни подходи те се поставят пред различни институции и структури за тяхното решаване. Един от най – сериозните проблеми бил, че в Бургас няма структуроопределящи предприятия, в които да се реализират експерти и висококвалифицирани кадри.

Вероника Делибалтова и Георги Спасов огласиха съвместна инициатива за кампании за насърчаване на четенето на книги, тъй като книгата си оставала символ на знание, въображение и творческо мислени. Идеята е бургаската инициатива да се превърне в национална.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!