Бургаската библиотека прави подаръци за професионалния си празник

Национална библиотечна седмица ще се проведе от 11 до  15 май.  Регионална библиотека „П.К.Яворов” се включва в нея с интересни инициативи и изненади.

На професионалния празник на библиотечните работници – 11 май библиотеката е приготвила подаръци за всички приятели,  които посетят  читалнята на ул.”Булаир” № 10 от 9.00 до 17,00 ч..

На 12 май от 18.00 ч. в културен център „Морско казино” ще бъде представена книгата на Катя Белчева – „Стъпала в пясъка” .

На 13  май библиотеката ще се включи в международната иницитива „Нощ на литературата”. На една и съща дата на различни интересни места в десетки градове в Европа, едновременно се четат откъси от съвременни европейски автори. От 18 до 20,00 ч. в сградата на улица „Алеко Богориди”, възпитаниците на школата на актьора Валери Еличов ще четат откъси от пиесата  на Петер Хандке „Хубавите дни от Аранхуес”. Книгата е предложена от Австрийското посолство.

Библиотеката обявява 14 и 15 май за  „Дни на отворените врата”. Всеки, който желае, може да стане читател на библиотеката, без да плаща такса.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!