Бункер за сушене на стърготини се запали в Кроношпан

Помещение гори завод „Кроношпан“ в Бургас . Сигналът за възникналия пожар е получен около 11.30 ч. в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас. Към мястото на инцидента своевременно се отправили три противопожарни автомобила и 10 огнеборци, съобщиха от ОДП-Бургас.

Констатирано е, че огънят обхванал бункер за сушене на стърготина, с обща кубатура 450 куб.м. От помещението са изведени служителите на завода, като е ограничен периметърът на пожара. Включила се е автоматичната гасителна инсталация на помещението, която подпомогнала действията на огнеборците по ограничаване на пожара.

Служителите от РСПБПЗН – Бургас продължават с гасителните действия, като охлаждат и съседните помещения / едно от които също е бункер за сушене на стърготина/, за да ограничат разпространението на огъня.

На мястото на пожара са пристигнали и представители на РИОСВ-Бургас

От инцидента няма пострадали или обгазени. Община Бургас е изпратила на място мобилна станция за замерване показанията на въздуха и евентуалните вредни емисии, но към момента няма обезпокоителни данни.

Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети ще се изясняват след потушаване на пожара.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!