БСП отбелязаха 70 години от 9-ти септември

Венци и цветя бяха поднесени пред Пантеона в Морската градина на Бургас в памет на загиналите антифашисти по повод 70-годишнината от 9-ти септември.

Тържеството бе организирано от Общинския съвет на БСП в морския град. Членовете и симпатизантите на червената партия почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите антифашисти.

„Тази вечер отбелязваме важна годишнина на нашата партия и за нашата страна. В последните 25 години от демократичните промени се опитват да наложат мисленето, че в онези 45 години България е била концлагер, джунгла и гражданите са били репресирани. Не това са хора с мозъци и сърца, които работиха за онази България, която бе по-развита и социална от днешната.

Времето се променя. Днешният социализъм не може да бъде тоталитарен и казармен, той е отворен към световната икономика и е с грижа с хората“, каза Атанас Зафиров – кандидат – депутат от листата на Коалиция „БСП лява България“ в обръщението си към членовете на партията. Сред официалните лица бяха водачът на листата Петър Кънев, кандидат – депутатите Пенко Атанасов, Йордан Георгиев, Ваня Чечева, областният лидер на БСП Николай Тишев и общинският председател на БСП Бургас – Евгений Мосинов.

Вечерта продължи с концерт на хор „Хармония“ и танцов ансамбъл „Атанас Манчев“.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!