БСП няма да издига свои кандидат-кметове само в Приморско и Несебър

Социалистите имат амбицията да удвоят резултатите си в общинските съвети

БСП ще издигне свои кандидати за кметове във всички общини на Бургаска област, с изключение на Приморско и Несебър, съобщи на пресконференция днес областният председател на партията Стойко Танков. Местните структури в двете морски общини сами ще решат дали и кого от другите претенденти за кметските постове да подкрепят. В Приморско социалистите не са намерили подходящ кандидат, а в Несебър се очаква те да имат обща листа с местния тракийски клуб.

До края на тази седмица областното ръководство на БСП ще обяви кои са 11-те кандидат-кметове за региона и кои са хората, които ще влязат в листите за общински съветници по места. Амбицията за тези избори ще е да бъдат подобрени резултатите в общинските съвети и представителите на БСП в тях да бъдат удвоени.

Все още не е известен единствено кандидатът за кмет на БСП в Царево. Там социалистите са се спрели на две имена – Яни Янев и Кирил Елефтеров. Последният пленум на общинската структура обаче е бил обжалван и предстои провеждането на втора конференция, на която ще се реши кой от двамата претенденти да стане кандидат за кмет на Царево.  

На пресконференцията присъстваха още народният представител от коалиция „БСП за България“ Петър Кънев и Николай Тишев – народен представител и кандидат за кмет от БСП в Бургас. Те представиха приоритетите на „БСП за България“ в началото на новия политически сезон. От първостепенна важност е предстоящото приемане на бюджета за следващата година. „Работим по наш вариант за бюджета на страната за следващата календарна година. В комисиите вече се коментират и промените, свързани с няколко закона, като този за туризма – трета част“, уточни Петър Кънев. Други важни закони, на които предстои обсъждане, са за управление на държавните фирми, за географските указания, споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада.

Днес и утре в Евксиноград ще заседава междуправителствена българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, който, според Петър Кънев, се провежда под сянката на „шпионски скандал“ от миналата седмица, „В този скандал има малко шпионска работа и много политика“, каза депутатът.

На форума ще бъдат обсъждани въпроси от сферите на търговията, енергетиката, туризма, инвестициите, околната среда, транспорта и селското стопанство.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!