БСП Бургас се обяви за мир в Украйна

Малко над 30 социалисти от Бургас се събраха днес пред сградата на областната администрация, за да изразят несъгласието си с политиката на българското правителство относно кризата в Украйна.

На мълчалив протест представителите на БСП – Бургас изразиха надеждите си, че конфликтът ще намери своето разрешение в най-скоро време и ще прекрати страданието на населението в засегнатите територии. Според бургаските социалисти България трябва да иска мир и категорично не трябва да подкрепя санкции срещу Русия.

Декларация, изразяваща несъгласието на социалистите на българска територия да се разполагат чужди военни части и техника за евентуални военни действия прочете областният лидер на БСП в Бургас Николай Тишев .

„Призоваваме всички национално отговорни партии и структури на гражданското общество твърдо да заявят своята категорична позиция за мир и прекратяване на войната”, прочете пред симпатизанти Тишев.

На протеста присъства и общинският председател на БСП Бургас Евгений Мосинов, който заедно с Николай Тишев, входираха декларацията в Областната управа.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!