Бойко Борисов направи дарение на пострадалите рибари в Ченгене скеле

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Ченгене скеле, за да огледа щетите след наводненията от края на миналата седмица. Той лично връчи дарение от името на ГЕРБ на пострадалите рибари – 3 сглобяеми къщички от по 15 кв. м жилищна площ, 15 хладилника, 3 перални, моторна лодка за спешно реагиране, мрежи и рибарски принадлежности. Дарението бе предоставено на рибарското сдружение «Морски сговор», което да го разпредели на най-нуждаещите се. Персонална помощ – Опел Астра – получи само един от пострадалите – бай Руси, чийто автомобил е бил отнесен от придошлата вода.

След последните наводнения ГЕРБ преустанови предизборната си кампания и изпрати всички свои кандидат – депутати да помагат на хората в засегнатите райони – край Бургас, Монтана и Хасково. Днес кандидатите за народни представители от Бургаски избирателен район все още разчистваха последствията от потопа в Ченгене скеле.

«Най-после някой да ни помогне. Може би сега вече и проблемите ни ще бъдат чути и решени» – с тези думи на благодарност рибарите посрещнаха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, кмета на Бургас Димитър Николов и водача на бургаската предизборна листа Ивелина Василева. Специално за посрещането трима от жителите на Ченгене скеле бяха подготвили малък транспарант с надпис ГЕРБ – начин да изразят благодарността си за навреме осигурената помощ.

«За нас няма значение дали тези вещи ще попаднат при симпатизанти на други партии. Правим го за хората, така че с агитацията дотук. Няма значение и стойността на дарението – редуцирахме предизборната си реклама, основно билбордове и платени материали в медиите, и го осигурихме.  Помагаме на всички пострадали райони в страната. Всички кандидати за депутати от ГЕРБ – 550 души, са включени в тази акция. Призовавам и другите партии да се включат. Така и депутатите ще създадат много добра бойна дружба, работейки заедно. После ще се уважават повече в парламента и по-лесно ще приемат законите», каза Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ уведоми  рибарите за инициативата  на община Бургас да им даде възможност да купят терена от 45 дка, върху който е разположено тяхното селище, и да го превърнат в съвременен туристически атракцион. Бойко Борисов пое ангажимент да съдейства за реализацията на този проект пред министерството на земеделието веднага, още при служебното правителство.

Кметът на Бургас Димитър Николов уточни, че е изпратено писмо и до Министерството на културата. В случай, че проектът отговаря на  необходимите параметри, селището ще получи нужния статут. Тогава всеки от рибарите ще може да кандидатства и да получи средства  до 50 000 лева за допълнително оборудване на лодките. Тук ще могат да се произвеждат морски сувенири,  да предлагат на място прясна риба и други туристически атракции.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!