„БМФ Порт Бургас“ ЕАД дари хранителни пакети за нуждаещи се в Бургас

„БМФ Порт Бургас“ ЕАД и Кирил и Георги Домусчиеви дариха хранителни пакети на стойност 300 000 лева. Те са предназначени за няколко категории хора в Бургас, които имат нужда от подкрепа по време на извънредното положение. Това са семейства с малки деца и хора в затруднено положение.

Община Бургас поиска от директорите на всички училища и детски градини на своя територия списък със семейства, които имат нужда от хранителен пакет. Необходимите адреси и телефонни номера вече са предоставени. 1200 семейства ще получат хранителен пакет от дарението на „БМФ Порт Бургас“ ЕАД двукратно. Той ще съдържа основни продукти – олио, варива, траен колбас, сирене, кашкавал, нещо сладко… Днес разносът стартира с Центъра за специална образователна подкрепа – бившето помощно училище. Там дарението ще получат 21 семейства. Раздаването продължава по списък през следващите дни.

1200 хора с различни заболявания, в бедност, самотни, но неотговарящи на изискванията за получаване на хранителна помощ по другите обявени програми също  ще получат двукратно  хранителни пакети от дарението.

От днес  започва разнос на безплатна храна в Центровете за настаняване от семеен тип в Бургас. В тях са настанени 54 деца – без родители или изоставени от биологичните си родители. Те ще получават ежедневно закуска, подкрепителна закуска в 10 часа, обяд, следобедна закуска и вечеря.

Община Бургас благодари на „БМФ Порт Бургас“ и на всички други дарители, които помагат на най-уязвимите хора по-лесно да преживеят тази пандемия, която постави на изпитание всички ни.  

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!