Благотворителна кампания „Да помогнем на Давид“ в Несебър

Във връзка с казуса и задържането на  Давид Акопян в лагера за емигранти в Бусманци, несебърската общественост и най-вече младите хора се включиха в  благотворителна кампания в негова помощ. На много места в града са поставени дарителски кутии и се организира базар, в които се събират средства в подкрепа на Давид. Акцията е  подкрепена  и от кмета на общината Николай Димитров.

Давид е доведен в  Несебър, когато е на пет години и въпреки, че е роден в Армения, хората на града го приемат като местен. Младежът е посещавал  училище СУ „Любен Каравелов“ и ПГТ „Иван Вазов“  и е добре познат с ведрия си и позитивен характер. За съжаление през годините на своето пребиваване, Давид Акопян никога не е притежавал документ за българско гражданство или удостоверение за постоянно пребиваване.

Давид е единствената опора на майка си и брат си – макар и по документи такъв човек да не съществува. Мечтата на младежа е да продължи да живее и да се развива в България, която приема за своя родина.

Вълната от съпричастност и подкрепа към него е внушителна. Хората в Несебър са обединени  в желанието да помогнат на Давид и това е хуманна кауза, която изразява активната им гражданска и човешка позиция.

 „Живот без окови” е мечтата на един млад човек. Това  даде смелост и сила на момичетата от ТГ “Хоромания”, които  инициираха благотворителна кампания за Давид. Към техния апел за съпричастност се присъединиха  ТС „Месембрия“, ДГ „Моряче“, децата от втори „в“  и първи „в“ и „г“ клас към СУ „Л. Каравелов“ и техните родители, МКПББ „Тодор Александров“ – гр. Несебър, клуб „Млад екскурзовод“ към СУ „Любен Каравелов“и  много граждани. Несебърската общественост и кметът застават зад тях.  

Сдружение на творците и занаятчиите също се присъединява към инициативата в помощ на Давид с покана към многобройните приятели, симпатизанти и съграждани  да посетят благотворителния базар, който ще се проведе на 29,30 и 31 март от 11 часа в Демонстрационен център на занаятите /старата поликлиника/. Всеки може да помогне според възможностите си.

 Можем да подкрепим ентусиазмa на младите хора в Несебър. Можем да им дадем уверенoст, че в нашия малък град даваме опора  на големите мечти. Искаме младите хора  знаят, да вярват, да са сигурни, че имаме  силно общество.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!