Благотворителна изложба откриват на Благовещение

Дружеството на художниците – Бургас  организира благотворителна изложба – живопис, графика, пластика в полза на Дружеството. Тя ще бъде открита на Благовещение – 25 март в изложбената зала на „ Александровска” 22, в 18.00 ч.

Както вече nabrega.bg писа, необходимостта за тази изложба е  възникнала поради  натрупан до 2008 г. дълг на Дружеството за наем на галерията на „Александровска” 22 към Областна управа – Бургас. Размерът на сумата вече е значителен, с нарастващи лихви.

Емблематични имена на бургаското изкуство, като Стоян Цанев и Живко Иванов, вече потвърдиха своето участие. Членове и приятели на дружеството, които живеят в други градове, като Цветан Казанджиев, Аршак Нерсисян, Надя Станчева, Андрей Янев, Анелия Николова, Анелия Райкова , Олег Карпенко също заявиха готовност да подпомогнат каузата. Очакваме и други автори да откликнат с представяне на една, две или три творби.

Дружество на художниците – Бургас  призовава колегите-художници освен за съпричастност и за по-достъпни, съобразени с конюнктурата цени на картините, които ще участват в благотворителната изложба.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!