БИСА се обяви в подкрепа на протеста, обявен от туристическия бранш в Бургас

Членовете на Асоциацията ще подкрепят мирния протест срещу антируската политика, водеща до отлив на руските туристи

Българската инвестиционно строителна асоциация /БИСА/ застава твърдо срещу антируската политика, водена от отделни представители на висша държавна администрация в България, се заявява в изпратено да медиите писмо.

„От името на всички членове на БИСА изразяваме нашето безпокойство относно опитите за прогонване на руските туристи и инвеститори от страната ни. В тази връзка и с оглед на последните тревожни събития, членовете на Асоциацията ще подкрепят организирания мирен протест, който ще се проведе в неделя. Заявяваме, че твърдо подкрепяме всички колеги от туристическия бранш и категорично заставаме зад искането им да се прекрати незабавно антируската политика и всякакви кампании, които водят до отлив на руски туристи“, се казва още в позицията.

Според последни данни, публикувани в националната преса,  66% от БВП на България се формира от приходите от летен туризъм.  Това са 3 000 000 000 лв.

БИСА настоява за незабавно икономическо стимулиране на туристическия сектор и сериозни визови промени с максимални облекчения за руските туристи, които да важат още за украински, беларуски и казахстански граждани. Също от асоциацията искат да се предприемат спешни мерки за подобряване на инфраструктурата по българското Черноморие.

„Призоваваме политиците да защитят икономическите интереси на България и на българския народ, като работят категорично в посока страната ни да остане и занапред „Зона на Мира”!”, пише още в писмото.

Протестният автопоход е организиран чрез социалните мрежи от хора от туристическия бранш, сред които хотелиери, ресторантьори, брокери, туроператори и др. Походът ще тръгне в 12 часа от паркинга на магазин МЕТРО и ще продължи до 15.00 ч. с маршрут Бургас – кв. Ветрен и обратно с финална точка Морската градина пред Пантеона.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!