Бизнес инкубатор дава почасово офиси под наем в Бургас

Обучение по „Бизнес планиране за начинаещи“ събра през уикенда бъдещи бургаски предприемачи, желаещи да получат експертна помощ за създаването на бизнес план. В обновената изцяло сграда на входа на централния плаж подобен род обучения се провеждат веднъж – два пъти седмично и целят да срещнат заинтересованата аудитория с успели представители на бизнеса и специалисти в дадена сфера, които да дадат насоки, мотивация и конкретни съвети на желаещите да стартират свой бизнес. За четири часа публиката не само изслуша своя лектор, но и успя да се сближи толкова, че с общи усилия да създаде бизнес план и да го разработи. Подобен род събития целят не само обучение на записалите се, но и предоставяне на място за контакт, обмен на идеи, добри практики и най-важното – намиране на съмишленици. Проведеният практикум беше абсолютно безплатен, но в инкубатора се провеждат и платени срещи.

Едно от основните предимства, което дава новия инкубатор на бургаския бизнес е възможността за наемане на оборудван офис дори само за ден. Свободно практикуващите специалисти, артисти, т.нар „фрийлансъри“, гостуващи експерти, прохождащи предприемачи и всички онези, който предпочитат домашния комфорт за работа, отколкото бизнес сграда, вече могат да се ползват от най-новата услуга, която Общината предлага по един от своите проекти. Въпреки, че все още не е официално открита, сградата приема всички желаещи, които се нуждаят от офисно пространство за упражняване на своята дейност. Срещу 12 лв. за ден всеки може да се сдобие с всичко необходимо: бюро, стол,компютър с Интернет, принтер, скенер, като същевременно с това потребителят не се тревожи за почистване, плащане на сметки и поддръжка на помещението.

Освен офиси и обучения, реновираните помещения на 90-годишната постройка могат да домакинстват и официални публични събития, като конференции и изложби.

Бизнес инкубаторът в Бургас е един от многото в страната, финансирани по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г.” Операция 2.2.2: „Създаване на регионални бизнес инкубатори“ е имала за цел насърчаване развитието на предприятията чрез изграждане на подобни на бургаския обучителни центрове. Преди да се превърне в новия дом на предприемачите, сградата е била неизползваема частна държавна собственост, изоставена детска градина. До 1945 г жълтата постройка на ул. „Княз Александър Батенберг” 28 е била прочута италианска гимназия. Областна управа и Община Бургас съвместно решават да възвърнат някогашната ѝ образователна функция и успешно осъществяват проекта на стойност над 2 млн. лева.

Относно предстоящите събития в Бизнес – инкубатора можете да се информирате тук.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!