Без новозаразени в Бургас към 30 април

Към 30 април има нови 41 случая на COVID-19, сочат данните от Националния оперативен щаб. С тях регистрираните случаи на коронавируса у нас стават 1488. Активните случаи са 1157. Излекуваните пациенти са 266. В област Бургас няма нови случаи на зараза.

Вчера за първи път във Военномедицинска академия е направено набиране на плазма от доброволци с антитела и вливане на първия болен в тежко състояние с такава плазма, съобщи  ген. Венцислав Мутафчийски . Болният е афебрилен и в добро състояние, но още  не могат да се правят генерални заключения  какво ще последва.

Детските градини и ясли остават затворени на този етап заради високия за здравето на децата. В момента и щабът, и правителството обсъждат въпроса, но считаме, че на този етап не е дошъл моментът да отворим детските градини и детските ясли, заяви здравният министър Кирил Ананиев.

310 от пациентите, при които е доказан COVID-19, са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. От тях 38 се намират в интензивни отделения и клиники.

Медицинските служители у нас, при които е потвърден новият коронавирус, са 164 души. 9 са новите случаи –  във Видин – 5 в в Плевен – 4.

Жертвите на коронавирусна инфекция вече са 65. В областната болница в Ямбол са почистановени както следва:нали двама души, при които е била регистрирана коронавирусна инфекция – мъж на 75 г., който е имал онкологично заболяване, и жена на 55 г., която е страдала от хронична обструктивна белодробна болест и диабет. В областната болница във Видин е починал мъж, който е бил със стеатоза, артериална хипертония и постоянно предсърдно мъждене. В спешното приемно отделение в Плевен е починала 43-годишна жена.  

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!