Безплатни прегледи при съдов хирург в МЦ „Света София“

Кампания в помощ на болни от диабет ще се проведе този месец в МЦ „Света София” Бургас. Усложненията в крайниците при тези болни могат бъдат фатални. Измененията могат да настъпят в най-малките съдове, като се засягат бъбреците, ретината и крайниците.  Профилактиката и лечението на захарния диабет трябва да бъдат комплексни и своевременни. Освен редовните консултации с ендокринолог, офталмолог и невролог, в графика на прегледите трябва да бъде включено и посещение при съдов хирург минимум веднъж  годишно.

Късното диагностициране на съдовите усложнения при диабет, могат до доведат до трайна инвалидизация при пациента.  При навременно откриване на проблема, рисковете за пациента са значително по-малко, а лечението е предимно медикаментозно.  При нужда от оперативно лечение, то може да бъде много по-щадящо за пациента, тъй като се използват модерни методи за „безкръвно” лечение (ендоваскуларно), което е много по-малко травматично за пациента и възстановяването му е в рамките на 48ч.

Пациентите трябва да значат, че тези миниинвазивни методи са приложими и високоефективни  предимно в по-ранен стадий на заболяването. Поради това е необходимо извършването на редовни контролни прегледи при специалист съдов хирург.

За профилактичен безплатен преглед в МЦ „Света София“ е необходимо само да запазите предварително час. Може да го направите на тел: 056/845081

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!