Безплатни прегледи за разширени вени в МБАЛ-Бургас

Профилактичните прегледи ще се извършват през юни и юли

За четвърта поредна година съдовите хирурзи от МБАЛ-Бургас се присъединяват към Националната кампания за борба с разширените вени, която се осъществява със съдействието на Българското национално дружество по ангиология и съдова хирургия и Националното дружество по флебология.

По последни данни над  1 500 000 българи страдат от разширени вени, но към специалист се обръща една минимална част от тях. Най-често засегнати са работещите на пълен работен ден с обездвижване на работното място, фамилна обремененост и наднормено тегло, като симптоми се наблюдават все по-често и при по-млади пациенти.

Разширените вени са прогресиращо заболяване, започващо с болка, оток, чувство на тежест в краката, което ако не се лекува не само нарушава естетичния им вид, но води до образуването на незарастващи, болезнени и трудни за лечение язви, влошаващи качеството на живот на пациента. През месеците  юни и юли  бургазлии ще имат възможност  да се консултират  със специалист. За целта е необходимо предварително записване на www.venite.bg .

График на провеждане на безплатните консултативни прегледи за разширени вени:

Д-р Борислав Тръпчев, съдов хирург-всеки вторник (2,9,16,23 юни) от 14:00 в МЦ“Николай Чудотворец“, хирургичен к-т N 8.

Д-р Валентин Василев, съдов хирург, началник на  Отделение по съдова хирургия в МБАЛ Бургас-всеки вторник(2,9,16,23,30 юни) от 16 00 в ДКЦ 1, к-т 312, бул. „Стефан Стамболов” 76.

Д-р Огнян Матков, съдов хирург – всеки четвъртък (4,11,18,25 юни и 2 юли) от 16 00 в ДКЦ 1,к-т 312,бул. „Стефан Стамболов” 76.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!