Безплатен компост срещу платени данъци в Бургас

Компостирането е начин за оползотворяване на биоразградимите отпадъци, които произвеждаме в нашето ежедневие. Под различна форма са го правили бабите и дядовците ни, но съвременните хора в големия град са позагубили този полезен навик.

Иде пролет и всеки бургазлия ще трябва да се погрижи за своите домашни растения. Такива има буквално във всеки панелен дом, а живеещите във фамилни къщи садят различни култури в дворовете си. На всички тях Община Бургас предлага полезната възможност да се сдобият безплатно с 5 литра пакетиран, висококачествен компост, произведен от ОП „Чистота  ЕКО“. Това е доказан подобрител, особено за почви, изтощени от употребата на изкуствени торове. Още по-голяма е ползата от него в биоземеделието.

За да получите безплатния компост, трябва просто да представите платежен документ, удостоверяващ, че като съвестен гражданин сте заплатил пълния размер на дължимите местни данъци и такса битови отпадъци.

Компостът ще се раздава на желаещите всяка седмица от вторник до събота, в периода 15.02.2018 г. – 21.12.2018 г., от 10.00 до 18.00 часа, във всеки мобилен център за разделно събиране на отпадъците от домакинства, разположен на територията на гр. Бургас.

Информация за разположението на мобилните центрове може да намерите в сайта на ОП „Чистота Еко“:

http://chistotaeco.com/

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!