Бареков в Бургас: Ще вземем от мафията, за да разпределим справедливо

Бели, сини и жълти знамена – знамената на „Гергьовден”, „Лидер”, ЗМС и „България без цензура” се развяха в бургаската опера снощи. Пред симпатизанти на коалицията, пристигнали от цялата Бургаска област Николай Бареков, Нешка Робева и Росен Петров заявиха своето твърдо желание за промяна на статуквото и увереност, че ще бъдат чути и подкрепени на 5 октомври.
В емоционалното си слово Нешка Робева обясни мотивите за своя избор да се присъедини към „България без цензора”. Тя заяви, че е решила да подкрепи Бареков точно когато някои членове са напускали партията. Според нея това е добро, защото си тръгват хора, които са се присъединили към нея заради алъш-вериш и напускат, когато разбират, че това няма да се случи. „Убедена съм, че промяна трябва да има!”, заяви Робева.
Водачът на листата за 2-ри МИР Стефан Кенов увери множеството, че е направил своя осмислен избор именно защото е съзрял шанс за промяна, когато се е запознал с Николай Бареков. „ГЕРБ и БСП не носят нищо ново. Знаем какво могат. Единствената алтернатива сме ние”, увери Кенов.
Росен Петров в словото си се върна назад в историята и открои конкретни проявления на патриотизма на хората от Бургаския край. Той заяви убедеността си, че за пръв път в Народното събрание ще има формация, която не зависи от ничии интереси.
Увереност в победата показа и самият Николай Бареков. Той припомни, че при управлението на БСП хората са оставени на свещи, а при това на ГЕРБ са се самозапалвали. „Аз искам силна България! Ще вземем от мафията, от тези, които са шепа хора, но прибират всичко, за да го разпределим по-справедливо. Това е най-важната реформа, която коалиция „България без цензура“ ще направи. Това не е нито дясна, нито лява марка, а нормалното социално справедливо разпределение.В следващия парламент ние ще бъдем сила и приоритет ще бъде решаването на проблемите на миньорите, военните и полицаите.”, заяви лидерът на ББЦ. Той потвърди, че днес членове и симпатизанти на коалицията ще блокират границата с Турция, включително и на ГКПП- Малко Търново, който е в Бургаска област.
Кулминация на срещата бе спектакълът на Нешка Робева „Готови ли сте”, който „България без цензура” подари на бургаските си симпатизанти.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!