Атанас Зафиров: „ Решаването на проблемите в страната зависи от куража и волята на политиците.“

Среща с жители на с. Рудник проведоха кандидатите за народни представители от листата на Коалиция „БСП лява България“ за 2- ри МИР – Бургас Атанас Зафиров и Йордан Георгиев. Те запознаха присъстващите с най – важните акценти от националната и регионална програма на коалицията и отговориха на актуални въпроси.
Участниците в срещата споделиха болката си от факта, че създаваното от поколения българи, днес тъне в разруха. „Как да върнем младите хора в България?“ , „Какъв е начинът да възстановим износа? “, „Защо в страната ни не останаха заводи?“ , питаха хората.
„ Решаването на проблемите зависи от куража на политиците. Иска се воля. За това е много важно как ще гласуваме на пети октомври“, каза вторият в листата на коалиция „БСП лява България“ за 2 – ри МИР Бургас – Атанас Зафиров.
Той има среща и с жители на минно селище „Черно море“, в която се включиха кандидатът за депутат от листата на Коалиция „БСП лява България“ Дарина Стоянова и общинският съветник от БСП Чанко Мирчев.
Атанас Зафиров сподели с присъстващите какви са били трудностите в работата на предишното Народно събрание. „Много пъти ми задават въпроса: „ Спечели или загуби БСП от едногодишното управление?“ Моят отговор е: „ Според мен БСП загуби, но българското общество спечели, спечели българският народ. Защото за тази една година хората видяха, че е възможна една друга държава. Видяха, че можем да си върнем държавността“, каза той.
„След една седмица ще бъде пуснат директния път, който води от Българово, през Горно Езерово до надлеза за Созопол. Правителството на Орешарски даде за него 9 милиона – за така наречения далечен южен обход, който ще облекчи трафика неимоверно. Сега ГЕРБ се опитват да си присвоят заслугата за него. Обясняват как нещо, което вече е свършено, тепърва ще направят те – една от лъжите, срещу които апелирам да се противопоставим. Не само като партия, а като общество. Защото ние четири години бяхме управлявани с лъжи. Четири години на нас желаното ни се представяше за реално. Тези, които лъгаха, сега имат самочувствието да удрят по масата, да настройват цели групи от хора едни срещу други и да искат да ръководят държавата отново. Ако има някой, който може да им се противопостави – това е Коалиция „БСП лява България“, заяви в заключение Зафиров.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!