Асоциация „Българско Черноморие“ пита министър Ангелкова: „Колко средства са инвестирани за реклама и какъв е ефектът от тях?“

Национална асоциация „Българско Черноморие” призовава министърът на туризма Николина Ангелкова да съобщи с какъв точно бюджет разполага ведомството й и за какво се разходва. Колко средства са инвестирани за реклама на български курорти в чужбина и какви са резултатите като брой новопривлечени туристи?

Според Асоциацията основните  проблеми на българския туризъм са екорекета, липсата на реклама извън страната и липсата на връзка между хотелиери, туроператори и концесионери в страната. Върху тях би трябвало да работи министерство на туризма.

Дестинация България има нужда от агресивна целева реклама. В страната годишно пристигат между 400 и 500 хиляди немски туристи. От „Българско Черноморие“ предлагат в системите на немски туроператори да се рекламира в печатни каталози, презентации пред райзебюра, презентиране на филмови рекламни клипове по време на конференции, брандиране на лого на България на всички туристически изложения, провеждане на срещи с ключови туристически компании.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!