Антон Коджабашев е новият лидер на АБВ в Бургас

През следващите месеци основната задача пред на АБВ – Бургас ще е да умножи симпатизантите си, да привлече повече прогресивно мислещи в своите редици, да изгради общински структури и да започне подготовка за местните избори. Така новоизбраният областен лидер на АБВ в града Антон Коджабашев очерта приоритетите си.
„В Бургас и региона има много хора с лява политическа ориентация, които са разочаровани от разпадащата се БСП. Тяхната алтернатива е АБВ. Движението ни е ново и младо, но е управлявано от елитни политици, които знаят какво е нужно на България. Структурата ни в Бургас натрупа опит, макар и само едногодишен. Това се доказва от доброто ни представяне на евроизборите, както и на парламентарните избори, в които дори излъчихме депутат от бургаската листа ”, каза Антон Коджабашев. Шампионът по вдигане на тежести бе избран за областен координатор на движението на събрание в неделя, специално за което в Бургас пристигнаха зам. председателят на АБВ Румен Петков и депутатът ген. Михо Михов. От общо 165 души, присъствали на учредителното събрание, 114 гласуваха единодушно за новия областен лидер. За заместник-председатели на областното ръководство бяха избрани бившият кандидат за кмет на Несебър Драгомир Попов, бизнесменът Станислав Виденов и Васил Стоянов, представител на Клуба на моряците. Гласувано беше и ново ръководство на местната структура от 25 души, 18 от които са на възраст под 40 години.
В началото на 2015 г. АБВ ще започне изграждането на общински структури в региона. Учредителните конференции са насрочени още за януари. Според Антон Коджабашев движението има потенциал да изгради стабилни структури в Бургас и региона, които да участват със свои кандидати на предстоящите местни избори. То има амбиция да се бори за поне 10 места в Общинския съвет на Бургас

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!