Автомобилният трафик през Бургас ще намалее осезаемо това лято

От пролетта атвомобилите, които минават през Бургас за южното черноморие, ще могат да минават не само през кръговото на Трапезица. Вече ще може да се пътува по двулентов път  след десен завой по улица „Крайезерна“ и така трафикът в града през туристическия сезон, осезаемо ще се разтовари, обяснява пред вестник Труд зам.-кметът по строителство инж. Чанка Коралска. Новата лента започва да се строи от март. В момента в целия град се работи по закърпването на дупките, които зейнаха след минусовите температури и снега в Бургас.

„Няма събота, няма неделя, екипите работят без почивка. От тази седмица започва да се работи и във вътрешнокварталните пространства“, допълва инж. Чанка Коралска.

Дупките се пълнят със специална емулсия, по технология, която позволява да се работи при ниските температури. При положение, че температурата трайно се задържи над плюс 5 градуса и асфалтовите бази, които в момента са замразени започнат да работят, пълненето ще се извършва с топла асфалтова смес, каза още Чанка Коралска.

По думите й, вече половината от дупките, особено по големите булеварди и улици, са запълнени.

В сравнение с миналата година, пораженията от снега и ниските температури по артериите на Бургас са били несравнимо повече. До края на месеца обаче фирмите, които се грижат за поправяне на щетите ще се справят с проблемите, коментира зам. кметът по строителството.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!