Shell подкрепя средното образование в гр. Приморско

Shell подкрепя средното образование в гр. Приморско

Със съдействието на Shell и община Приморско на 19 декември 2018 г., в СУ „Никола Й. Вапцаров” в гр. Приморско бяха предоставени учебни демострационни лабораторни пособия и уреди за кабинетите  по химия, физика и биология, за учениците от V до XII клас. Част от материалите включват атомни модели „Органична химия”, комплекти с микроскопски препарати, станция за мониторинг на въздуха, метеорологична станция, материали по физика и др.

Основната цел на проекта е чрез внедряване на новаторски и разнообразни лабораторни упражнения и онагледяване на обучението да се повиши интереса към природните науки и да се развие креативното и иновативно мислене на учениците.

„Изключително сме развълнувани и горди от възможността да подкрепим община Приморско в развитието на образованието, тема, която е от основен приоритет за Shell когато говорим за социални инвестиции. Вярваме, че с новите пособия учебният процес ще стане още по-атрактивен и ще стимулира учениците да развият своите таланти в сферата на природните науки. Като част от проекта предстои и обучение на учителите, което ще им помогне за по-атрактивното представяне на учебните материали в часовете по химия, биология и физика, което вярваме, че ще стимулира изграждането на мпади учени и изобретатели в гр. Приморско.“ коментира г-жа Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

Проектът стана възможен благодарение на дарение от Shell в размер на 55 000 евро.

През 2018 г. Shell финансира построяването на две детски площадки в Стария Несебър и  обновяването на многофункционална спортна площадка. в гр. Поморие. Проектът в гр. Приморско е третия реализиран проект от инвестиционната програма в шестте южно-черноморски общини Несебър, Поморие, Бургас, Приморско, Созопол и Царево, където Shell ще подпомогне местните социално-икономически приоритети и проекти свързани с образованието, спорта, културата и околната среда. Общата стойност на проектите възлиза на 850 000 евро.

По повод официалното откриване на обновените кабинети по природни науки в СУ „Никола Вапцаров” в гр. Приморско, кметът на община Приморско коментира: Една известна сентенция казва, че училището е работилница, където се формира мисълта на подрастващото поколение, и трябва да го държите много здраво, ако не искате да изпуснете бъдещето от ръцете си. С мисълта, че децата са нашето бъдеще и с грижата за тях, през последните няколко години положихме усилия да създадем най- добрите условия за тях. Администрацията на община Приморско насочи работата си в посока подобряване на учебната среда и условията за спорт и игри на децата. Една малка част от тези дейности е санирането на училището, обновяването изцяло на отоплителната инсталация, изграждането на спортна зона, монтирането на рампа за скейтборд, осигуряването на топъл обяд за учениците от занималнята. Като родител, вярвам, че за да се събуди желанието за нови знания сред децата е необходимо те да им бъдат поднесени по интересен и завладяващ начин. Ето защо и избрахме да потърсим начин за осигуряване на пособия за обогатяване възможностите на учителите да провеждат часовете по биология, химия и физика. Считам, че възможността децата да работят в екип, провеждайки различни опити ще повиши интереса им към природните науки  изследователската дейност. По този начин образованието, което осигуряваме, ще бъде ориентирано не само към усвояване на определени знания от учениците, но и към развитие на личности с познавателни и творчески способности.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/shell-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%8F-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B2-%D0%B3%D1%80-%D0%BF.html">
Pinterest
RSS