Йончева пита Борисов: На кого сте се обаждал, за да спрат разследванията за къщата в Барселона?

Какво направи Борисов с къщата в Барселона? Нека каже – на кого е оказвал натиск, на кои журналисти, за да спрат тези разследвания.“ Тези думи отправи водачът на листата на „БСП за България” за предстоящите евроизбори Елена Йончева към премиера Борисов от Бургас . Тя подчерта, че не очаква той да каже истината, но е убедена, че ще разберем истината след като ГЕРБ си отиде и хората не ги е страх да говорят. Йончева каза, че днес е внесла сигнал в прокуратурата да се разследва сметка, свързана с тази къща в Барселона. „Там са вкарани 1,7 млн. евро”, коментира тя. Водачът на листата на левицата припомни, че Ал Капоне е бил хванат за 30 хил. долари, въпреки че е правил нелегален бизнес за стотици милиони.

„Те казват- „няма кой да ни накаже“. Има кой да ги накаже, ние, българският народ ще ги накаже и Европа ще ги накаже, защото тази корупция- тя генерира евроскептицизъм и на Брюксел вече не му трябва  гарбителската шайка”, категорична бе Елена Йончева. Според нея те ще ни помогнат и с европейския прокурор. „Защо Борисов не иска г-жа Кьовеши да заеме този пост и гласува срещу нея? Защото тя ще ги хване и ще ги накаже”, подчерта тя. По думите й, на на 26-ти май, пред България има два избора – или оставаме тази криминална шайка, това криминално робство да продължава и младите хора да напускат България, или отиваме да гласуваме с номер 18. „На следващите избори ще бъде късно и няма да можем вече да имаме свободен вот. Сега имаме шанс”, каза още Йончева.  

Момчил Неков: Не сме втора категория хора!

„Не са ли болниците, не е ли образованието, не са ли доходите на хората и стандарта на живот областите, в които България се справя най-зле? Това са сферите, в които ГЕРБ обрича българите”, заяви кандидатът за евродепутат Момчил Неков. Той бе категоричен, че не сме втора категория хора. „Не трябва да чакаме шефовете в Брюксел да казват! Време е това да спре! Ние сме единствената алтернатива за България. Всички други са се коалирали с ГЕРБ и виждаме до какво ни докараха”, каза още той.

Крум Дончев: Ще работим активно за младите

„Ние вярваме, че децата са нашето бъдеще. Затова ще работим активно за младите и младежта- те да могат да остават в родината си”, заяви кандидатът за евродепутат Крум Дончев. Той подчерта, че само ако излезем и гласуваме на 26-ти май с номер 18, ще можем да променим България.  

На събитието присъстваха секретарят на ПГ на „БСП за България“ Кристиан Вигенин, Атанас Зафиров – член на ИБ на БСП; народните представители Петър Кънев, Николай Тишев, Тодор Байчев, Николай Пенев, Кольо Милев, председателят на областния съвет на БСП- Бургас – Стойко Пенков и на БСП-Ямбол Митко Андонов, председателят на общинския съвет на БСП-Ямбол Катя Георгиева.