Д-р Георги Кенов: Жителите на всяко едно село в община Сунгурларе искат промяна, а не празни обещания

През изминалите седмици общинската структура на ГЕРБ-Сунгурларе и кандидатът за кмет д-р Георги Кенов успяха да посетят всяко населено място в общината. Д-р Кенов заедно с екипа си от кандидати за кметове на населени места и кандидати за общински съветници се срещнаха с жителите на селата Лозарево, Манолич, Съединение, Чубра, Подвис, Прилеп, Ведрово, Завет, Босилково, Велислав, Славянци, Грозден, Климаш, Вълчин, Терзийско, Везенково, Бероново, Пчелин, Садово, Костен, Дъбовица, Есен, Горово и Черница. Всяка една от срещите по места беше с активно участие на народния представител Галя Желязкова. На срещата в село Манолич участва и председателят на Комисия по околна среда и водите в 44-то Народно събрание Ивелина Василева. Тя изрази своята подкрепа за екипа на ГЕРБ в община Сунгурларе и пожела успех на предстоящите избори.

„Всяко населено място, дори и най-малкото село, е важно, защото за нас са важни хората. Те срещат различни трудности, имат нужда от подобрения, свързани с инфраструктурата, здравеопазването, социалните дейности и транспорта. Опитахме се да достигнем до всеки с открити срещи и диалог“, сподели д-р Кенов.

Жителите на с.Ведрово споделиха, че имат проблеми със снегопочистването, липса на осветителни тела и проблеми с транспорта до гр. Сунгурларе. Отправиха предложение до бъдещото ръководство на общината за поддръжка на тревните площи и създаване на отдел за обхождане на малките населени места. При посещение в с.Завет хората имаха идеи за реконструкция на манастира, създаване на еко пътека и указателни табели.

Създаване на нови работни места по програми в селото беше едно от основните желания на Завет. В с.Босилково част от проблемите, с които са сблъскват местните са мръсната канализация, ремонт на читалището, липса на табела с името на селото. Основната идея на жителите от Босилково и приоритет за кандидата за кмет от ГЕРБ д-р Кенов е нова инфраструктура, санитарен възел и нова дограма за пенсионерския клуб. Жителите на село Велислав споделиха проблеми с водоснабдяването, липсата на контейнери, ремонт на пътищата и изчисти дерето.

Хората на село Везенково пожелаха да имат ремонт на детска градина, създаване на канализация, модернизиране на здравната служба и създаване на клуб по народни танци.

Предложенията от всяко едно населено място бяха обобщени и вписани в програмата на д-р Кенов   и те са негов основен приоритет. „Хората, с които разговаряхме, са честни жители на община Сунгурларе, отговорни към семействата, трудолюбиви. Те заслужават промяна, заслужават да водят спокоен и по-добър живот“.