Ученици от община Несебър гледаха филма „Доза щастие“

Ученици от община Несебър гледаха филма „Доза щастие“

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Несебър и ръководствата на ПГТ „Иван Вазов“ и СУ „Л. Каравелов“ организираха за възпитаниците на училищата посещение на кинопрожекция на филма ,,Доза щастие“.                

,,Доза щастие“ е създаден по действителен случай и разказва за живота на журналиста Весела Тотева, описала подробно своята съдба на наркоман в романа ,,Падение и спасение“.

Биографичната история пресъздава обстоятелствата, довели до нейното наркотично пристрастяване, както и последвалите усилия в търсене на избавление, тежките битки и триумфът на волята над зависимостта.

Сюжетът на филма показва по въздействащ начин колко лесно може да се допусне грешка в търсенето на изход  от трудностите, с които всеки се сблъсква. В същото време филмът подчертава необходимостта от това младите хора да бъдат разбирани от своите близки и от семейството, да бъдат приемани и преди всичко информирани за рисковете, които употребата на наркотици носи за живота и здравето им.

Мероприятието беше проведено по инициатива на МКБППМН към Община Несебър. Целта му е да се помогне на младите хора да придобият знания и ефективен самоконтрол в противодействие на влиянието на „добронамерени“ приятели, както и осъзнаването, че борбата с проблема наркомания е не само институционален, но и личен.

Филмът ще бъде тема на обсъждане в следващите дни в училище в часа на класа.

Във връзка превенция на зависимостите, прожекция на филма „Доза щастие“ посетиха и учениците от ОУ” Георги Стойков Раковски” – с. Оризаре и техните ръководители.

Показването на филма бе по препоръка на Министерството на образованието и науката.

 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/en/%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80-%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D0%BB.html">
Pinterest
RSS