Студио „Таланти“ при СУ „Любен Каравелов“ – Несебър  с Гран При от  международен фестивал

Студио „Таланти“ при СУ „Любен Каравелов“ – Несебър с Гран При от международен фестивал

Международният детски фестивал на изкуствата на английски език и детското творчество “Светът в детските длани” е особено явление във фестивалното движение у нас, което за 11-ти път събра деца от България и чужбина. През настоящата година събитието се проведе в началото на юли, като организатори са Община Балчик – отдел  „Образование и хуманитарните дейности“, Народно читалище “Паисий Хилендарски” – Балчик и Светлана Атанасова – преподавател в частна английска школа и директор на фестивала. Участниците се състезаваха в следните категории : сценично изкуство на роден език и на  английски  език , рецитиране, вокал, хореография и фолклор, разпределени в четири възрастови категории.

В тазгодишното издание на фестивала несебърското училище бе представено от Студио „Таланти“ с ръководител Петко Божилов. Учениците се състезаваха в категорията „Сценично изкуство на роден език“ в трета възрастова група. Младите таланти представиха спектакъла „За любовта“, който бе подготвен в кратки срокове специално за фестивала и включваше откъси от различни  представления, обединени от темата за любовта. Спектакълът предизвика много настроение, положителни емоции и усмивки по лицата на зрителите. След неговия край младите училищни театрали получиха заслужени аплодисменти и суперлативи за представянето си, а по решение на журито им бе присъдена Гран При.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/en/%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BE-%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D1%81%D1%83-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B2.html">
Pinterest
RSS