Представят филма “Untamed Romania” в Бургас

Представят филма “Untamed Romania” в Бургас

В рамките на румънското председателство на Съвета на Европейския съюзФренският институт в България заедно с Посолството на Румъния в България имат удоволствието да Ви поканят на прожекцията на филма “Untamed Romania”.

Създаден с идеята да покаже уязвимостта на околната среда и да насърчи интереса на зрителите към света на животните и растенията, който ги заобикаля, филмът разкрива много тайни и истории чрез научна информация, която със сигурност ще заинтригува публиката.

Прожекцията му ще се състои на 16.08.2019 в Експо център ” Флора” – от 16.00 ч.  в рамките на фестивала ” С книга на плажа”. Вход свободен до запълване на местата в залата.

Документалният филм “Untamed Romania” е продукт на престижната английската компания “Off the Fence“, известна с множеството си международни награди. Той е заснет на едни от най-богатите на биоразнообразие места в света и предлага различен поглед върху привидно добре познатия континент Европа.

Филмът “Untamed Romania” представя великолепието на природата и се стреми да ни покаже света отвъд големите градове и градските райони. Той е 90-минутно пътешествие, което отвежда зрителите на Карпатите, делтата на Дунав, Трансилвания и много други места. Картините във филма спират дъха и са в идеална хармония с музиката, специално композирана за него.

Премиерата на английската версия на филма е на 18 март 2018 във Вашингтон по време на един от най-големите филмови фестивали за околната среда « The Environmental Film Festival ». Три дни по-късно е представена и неговата румънска версия в Национален театър, Букурещ пред повече от 800 гости.

В Бургас ще бъде представен за първи път с любезното съдействие на Почетния консул на Румъния -г-жа Евгения Попеску.

На прожекцията ще присъства и посланикът на Република Румъния у нас Йон Гъля.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/en/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC%D0%B0-untamed-romania-%D0%B2-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81.html">
Pinterest
RSS