Инициативата „Големи автори за малки библиотеки“ достигна до бургаския квартал „Долно Езерово“

Инициативата „Големи автори за малки библиотеки“ достигна до бургаския квартал „Долно Езерово“

Нови издания на любими детски книги, както и съвременна чуждестранна и българска литература вече са на разположение на жителите на кв. „Долно Езерово“ в Бургас. Народният представител от Диана Саватева дари книги на читалище „Просвета 1927“, събрани със съдействието на останалите народни представители от ГЕРБ-Бургас. Това е пореден етап от инициативата „Големи автори за малки библиотеки“, която е обхванала до момента голяма част от населените места в област Бургас. Основната цел на кампанията е да се обновят книжните училищни и библиотечни колекции в по-отдалечени и малки населени места.

Част от дарените книги са предназначени и за библиотеката на училище „Христо Ботев“ след проведени разговори с директора на учебното заведение Женя Железова. Сред тях са предпочитаните заглавия за лятната ваканция „Приключенията на Лукчо“, „Мечо Пух“, Басни на Езоп, „Пипи Дългото чорапче“ и др.

Бургаският депутат Диана Саватева обсъди с териториалния директор на кв. „Долно Езерово“ Антоанета Манолова и ръководството на читалището предстоящите дейности за децата през летния сезон. „Много е мотивиращо да видиш как малка културна институция като „Просвета 1927“ има такова голямо значение за населеното място и е двигател на редица инициативи. Г-жа Димова и г-жа Стоянова ни споделиха за организираната от тях лятна работилница и читалня на открито. Важно е и как новите технологии в условията на глобализацията приобщават библиотеките и читалищата, улесняват работата им и помагат да излязат извън границите на конкретния регион“, коментира Саватева. Тя подари и книги с автографи на творци, взети от нея и народния представител Ивелина Василева по време на Панаира на книгата в София.

Над 300 читателски карти са издадени за тази година, 90 от тях са на деца на различна възраст. От компютърните услуги като част от проекта „Глобални библиотеки“ се възползват и възрастни хора от бургаския квартал. По време на посещението си народният представител от ГЕРБ получи и подарък – книга с историята на кв. “Долно Езерово“ и детско издание със стихове и рисунки, осъществено с подкрепата на поетесата Роза Боянова.

 

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/en/%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8.html">
Pinterest
RSS