Започва бургаското издание на CineLibri

Започва бургаското издание на CineLibri

От днес  до 20 октомври в Бургас ще бъдат представени 14 филма от интересната програма на международния кино-литературен фестивал CineLibri.  Сред тях има доста интригуващи летки, като  например  “Офицер и шпионин” на Роман Полански. Филмът разказва историята на капитан Алфред Драйфус – френско-еврейски войник, погрешно обвинен в шпионаж в полза на германците през 90-те години на 19 век, така наречената “Афера Драйфус”.

Общото между всички филми в прогжрамата е тяхната литературна основа. Именно връзката между кино и литература стои в основата на концепцията на фестивала CineLibri, който гостува в Бургас за първи път.

Филмите ще бъдат излъчвани всяка вечер от 18.30 часа в експоцентър “Флора”. Билетите са с редовна цена 6 лева, 5 лева за учащи и пенсионери. Може да ги закупите в касата на Часовника, а от 7 октомври и на място в експоцентър “Флора” във всеки от дните с прожекция, след 17.00 часа.

Ето и програмата по дни:

7 октомври – “Изпепеляване”, в основата на чийто сюжет стои разказ на Харуки Мураками.

8 октомври – “Заличеното момче” – филм, създаден по едноименната книга на Гарард Конли, в който участват Никол Кидман и Ръсел Кроу.

9 октомври – “Клер Дарлинг” с Катрин Деньов и Киара Мастрояни.

10 октомври – шведският “Смъртта на един автор” с Бен Кингсли в главната роля.

11 октомври – “Офицер и шпионин”.

12 октомври – биографичният “Казандзакис”, посветен на великолепния гръцки писател с Нобелова награда за литература.

13 октомври – “Аз, Леонардо” – едно пътуване в ума на Леонардо да Винчи. 

14 октомври – “Загадката Анри Пик” – сюжетът накратко: откриват в библиотека литературен шедьовър, подписан от Анри Пик, майстор на пици от Бретан…

15 октомври – “Мъжът, който си играеше с огъня” – документален филм за писателя Стиг Ларшон.

16 октомври – българският “Безкрайната градина” на режисьора Галин Стоев.

17 октомври – “Снимка с Юки”, в който главната роля играе Руши Видинлиев.

18 октомври – “Тази, за която ме мислите” с Жулиет Бинош.

19 октомври – българският “Да се изгубиш нарочно” на влогъра Крис Захариев.

20 октомври – “5 е съвършеното число” – италиански екшън, направен по комикс.

CineLibri 2019 се провежда с подкрепата на Столична програма “Култура”, Национален фонд “Култура”, фонд “Култура” на Община Варна и Община Бургас; с изключителното партньорство на Vivacom и със съдействието на Jameson и УниКредит Булбанк. Всички партньори и съмишленици са обявени на официалната страница www.cinelibri.com.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/en/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B2%D0%B0-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-cinelibri.html">
Pinterest
RSS