Бургас ще е домакин на германо-български икономически форум

Бургас ще е домакин на германо-български икономически форум

В административната сграда на Индустриален и логистичен парк – Бургас ще се проведе германо-български икономически форум на 14 октомври, понеделник. Поканени са гости от Баварското министерство на икономиката, регионалното развитие и енергетиката, Германската агенция за инвестиции, Индустриално-търговската камара в гр. Кьолн, сдружението Източна Европа на германската икономика, представители на фирми от двете държави. Сред вече потвърдилите участие чуждестранни лектори са:

– Д-р Патриция Калийс – министерски съветник и ръководител на отдела за регионално развитие в Баварското министерство за икономика, регионално развитие и енергетика.

– Проф. д-р Уве Бьом – ръководител на отдела за международни дейности към индустриално-търговската камара Горен Рейн-Боденско езеро (град Констанц).

– Г-жа Аня Квиринг – регионален директор за Югоизточна Европа на Сдружението Източна Европа на германската икономика.

– г-н Гюнтер Майер от германската агенция за инвестиции Germany Trade & Invest (GTAI), ръководител на бюро София и Букурещ.

– Г-жа Жанин Ханзен от Асоциацията на германските индустриално-търговски камари.

Във форума, който ще бъде открит в 10.00 часа, приветствия като домакини ще отправят Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков и Митко Василев – главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара, която е и основен организатор на събитието.

Целта на всички участници и организатори е задълбочаването на бизнес отношенията между двете държави. По време на форума ще бъдат презентирани съществуващите и бъдещите индустриални зони на Бургас като перспективни локации за инвестиране.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/en/%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81-%D1%89%D0%B5-%D0%B5-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81.html">
Pinterest
RSS