7 замъка изникнаха на плажа в Несебър

7 замъка изникнаха на плажа в Несебър

7 НОВИ замъка изникнаха като по чудо на плажната ивица на Несебър, в залива до Пиратския кораб. Те са дело на децата и техните родители, взели участие в първото събитие от тридневния фестивал за семейни игри „Пясък в сандалите“, организиран от Община Несебър в дните от 30 май до 1 юни 2015.

Фестивалът е най-новият продукт от разработваната в последните години политика на местната власт за насърчаване на вътрешния уикенд туризъм. Този вид туризъм е все по-предпочитан от младите българи, които работят активно и избират да пътуват през уикендите за различни културни и развлекателни събития.

Сред вече набралите национална популярност Фестивал на Любовта и виното „Влюбени в Несебър“, рибният фестивал „Есенни пасажи“ и кулминационния Празник на Несебър – 15 август, организаторите добавиха нов детски фестивал „Пясък в сандалите“. В тридневните игри за малки и големи участниците строиха замъци от пясък и еко материали, мериха сили по бързина и сръчност, играха футбол и „Не се сърди човече“ с живи пионки, танцуваха и пяха, движиха се на колела, майсториха къщи от бисквити и шоколад, като всяка игра беше със състезателен характер и примамливи награди. Спортните клубове и доброволци от града се включиха активно в организацията на дейностите.

Кулминационно събитие беше Празничен концерт по случай Деня на детето, изнесен от талантливите и изявени деца на всички несебърски школи по изкуства, в това число школите по бойни изкуства. Перфектната организация и оригиналните идеи на фестивала предизвикаха активен интерес не само по време на фестивала, но и във фейсбук профила „Сподели Несебър“.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/7-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BA%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%B6%D0%B0-%D0%B2-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80.html">
Pinterest
RSS