Празненство за юбилярите на Равда

Празненство за юбилярите на Равда

Пенсионерският клуб в Равда отпразнува  годишнина от създаването си. По този повод и по вече създадена традиция  членовете от клубa,  навършили  80, 70 и 60 години,  бяха почетени за  своята кръгла годишнина, като милото събитие бе организирано от председателя им Трайчо Божинов.

Гости на тържеството бяха  кметът на Община Несебър Николай Димитров и  кметът на Равда  Андон Бакалов. Те поздравиха юбилярите и лично връчиха специално приготвените за случая подаръци.

В приветственото си слово  кметът на Несебър Николай Димитров увери присъстващите, че общината ще продължи да подкрепя пенсионерските клубове, защото членовете им с дългогодишния си труд в полза на общността си са заслужили признание, почит и уважение.

Община Несебър развива  активна социална политика, насочена както към подрастващите, така и към хората с увреждания и  възрастните си жители.

Част от  тези грижи са  ежегодните безплатни прегледи, организирани в СБР „Несебър“ и МЦ „Месамбрия“, който са насочени именно към  възрастната част от жителите на общината, курсове по компютърна грамотност, провеждани по пенсионерските клубове и диабетен скрининг  по  всички населени места.

От догодина всички пенсионерски клубове ще бъдат оборудвани с апарати за кръвно налягане и глюкомери. Предложението бе направено по време на работна среща на тема „Реални проблеми – реални възможности за разрешаване“ по направление „Реални грижи за всеки- 2017- 2018“

Кметовете на Несебър и Равда пожелаха на присъстващите здраве, дълги години да посещават любимия си клуб, много радост и щастие в предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Пенсионерският клуб в Равда е създаден през 1995 година. Вече 23 години  той събира възрастните хора на селото и с много разнообразни инициативи осмисля свободното им време.