28 години независимост на Украйна отбелязаха в Бургас

28 години независимост на Украйна отбелязаха в Бургас

С тържество-концерт в КЦ „Морско казино” в  Бургас бе отбелязан Деня на независимост на Украйна- 24 август. Събитието събра множество представители на украинската общност в града, както и гости.

Емоционално начало на тържеството поставиха химните на Украйна и България, изслушани на крака от присъстващите.

Почетният консул на Украйна в Бургас Димитър Караненов отправи поздравителни слова към присъстващите, в които изтъкна поддържането на традиционните връзки между българи и украинци.

„Ние се радваме, че Украйна е избрала именно пътя на демокрацията, пътя на самостоятелна държава. За мен е чест и удоволствие да споделям празниците на вас, украинците, избрали Бургас за свой дом, защото със споделянето на емоциите си и представянето на традициите си  правите връзките между нашите два народа още по-здрави”, подчерта Караненов. Той благодари на председателя на украинската диаспора в Бургас Мариан Горбан за ентусиазма, с който поддържа родолюбивия дух на своите сънародници в Бургас.

Пътят на независима Украйна през годините проследи в кратко слово Елена Желязкова, представител на украинската общност в Бургас.

Емоционална кулминация на тържеството бяха изпълненията на ансамбъл VOICE с ръководител Юри Ломакин, които предизвикаха спонтанни нестихващи аплодисменти.

Освен обичайната етнографска изложба, която представлява докосване до украинската култура и бит, бе подготвена викторина „Познай Украйна”. Тя отправи предизвикателство пред украинци и българи да открият кои кътчета от страната са уловени през фотообектива.

Остави коментар

*

Facebook
SHARE
Следи чрез Email
Google+
http://nabrega.bg/28-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%B1%D0%B5%D0%BB.html">
Pinterest
RSS