Украински фестивал „Звезди на вълните“ в Бургас

Хоров и цирково- артистичен състав от Украйна представиха песни и танци във фестивала  „Звезди на вълните“ тази вечер на сцената на Охлюва в Бургас.  На събитието присъстваха представители на Почетното […] Read more »

Вълчан Петров, художник: Храмът сме самите ние

Вълчан Петров гостува със самостоятелната си изложба „Душата ми в храм” в бургаската галерия „Ателие R” Изложбата „Душата ми в храм” на Вълчан Петров бе открита официално в бургаската галерия […] Read more »

Стартира четвъртата лятна IT академия в Бургас

На 1 юли, понеделник, започва четвъртото издание на Лятна IT академия за ученици и студенти, организирана от Община Бургас, Център за подкрепа на личностното развитие, ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, Университет […] Read more »

Започва приемът на студенти в Медицинския факултет в Бургас

40 студенти ще приеме за начало новооткритият Факултет по медицина към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас тази есен. Кандидатстудентската кампания за подаване на документи започва на 1 юли, […] Read more »

ТРИА Сити Център откри сезона на голямото лятно пазаруване

Отстъпките в цените са „горещи” и нарастват прогресивно Сезонът на летните намаления, очакван с голямо нетърпение, започна! Сега е моментът, в който да заредим гардероба си с нови маркови дрехи, обувки […] Read more »

Milan Аcademy Junior Camp отново идва в Несебър

Само след броени дни Milan Camp идва в Несебър, където следват две издания на лагерите – от 2-ри до 7-ми юли  и 10-тото юбилейно издание от 6-ти до 11-ти август. […] Read more »

Международното състезание „Математика без граници“ под знака на българската роза

Международният турнир „Математика без граници“ ще събере за шести път в Несебър деца от цял свят. Тази  година в престижното състезание участие ще вземат 1200 ученици от 1 до 12 клас […] Read more »

„Българска слава“ е темата на тазгодишното издание на филмовия фестивал DOCK

„Българска слава“ е темата на второто издание на Международния фестивал на документалния исторически филм – DOCK. Той ще се проведе в Бургас от 17 до 22 септември в залите на […] Read more »

Флората с две екзотични изложби

Две екзотични изложби влизат в директен спор коя от тях е по-цветна и интересна. Едната е на живи пеперуди, а другата на живи папагали. Хубавото е, че са на едно […] Read more »

Авиомузеят с безплатна експозиция по случай рождения му ден

На 29 юни (в деня на Българската гражданска авиация) Авиомузей Бургас става на 2 години! По случай празника можете да разгледате при вход свободен деветте самолета в експозицията. На 29 […] Read more »