Център „Алеф” връчи отличието „Пазители на паметта” за 2019 г.

Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф” връчи за втора поредна година отличието „Пазители на паметта”.  В 17 ч. на 9 май 2019 г. пред паметника на благодарността в центъра на Бургас, […] Read more »

Ученичка от Бургас ще представи България на форум за млади лидери в Израел

За първи път в конкурса на Център „Алеф” участваха и студенти Стела Николова от Гимназия с преподаване на немски език „Гьоте” Бургас получи голямата награда в литературния конкурс на Център […] Read more »

781 командировани полицаи в Бургаско, ще има допълнително оборудване за борба с тероризма

Какви са мерките за предстоящия летен сезон по Черноморието, предприети от МВР, ще има ли промени в концепцията за охрана и противодействие на престъпността спрямо анализите за лято 2018? Тези […] Read more »

Обръщение от народни представители от БСП във връзка с решението за откриване на Медицински факултет в Бургас

Обръщение от народните ни представители Петър Кънев, Николай Тишев, Тодор Байчев и Димитър Стоянов във връзка с решението за откриване на Медицински факултет в Бургас Поздравяваме всички бургазлии с решението […] Read more »

Ученици от СУ „Любен Каравелов“ – Несебър посетиха Народното събрание

Възпитаници и преподаватели от несебърското училище СУ „Любен Каравелов“ бяха поредната група от област Бургас, която се запозна отблизо с работата на Народното събрание. 39 ученика от пети до дванадесети […] Read more »

Автори и изпълнители могат да изпращат своите песни за конкурса „Бургас и морето“ 2019

„Бургас и морето“ 2019 ще се проведе на 3 август в Летен театър Бургас  Конкурсът е една от най-чаканите музикалните емоции през лятото в Бургас. Регламентът и условията за участие […] Read more »

Ивелина Василева в НС: Новозавършилите лекари ще могат да градят академична кариера в Бургас

„Десетгодишни усилия предшестват днешното решение за създаване на Медицински факултут в Бургас. С колегите ми подкрепяме разкриването му в структурата на Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, защото сме убедени в […] Read more »

Изложение – договаряне на традиционни гръцки продукти и туризъм във „Флора“ Бургас

От 14 до 16-ти май в Експо център „Флора“ Бургас ще се проведе изложение-договаряне Greece@Blacksea. То е В2В изложение на традиционни гръцки продукти и туризъм заедно с договаряне между гръцки […] Read more »

Трето издание на фолклорното надиграване „Поведи хорото в Бургас“ ще се проведе на 11 май

За трета поредна година ГЕРБ-Бургас организира Фолклорно надиграване „Поведи хорото в Бургас“. To ще се проведе на 11.05.2019 г. (събота) от 11.30 часа, на терасата пред Културен център „Морско казино“. […] Read more »