Празненство за юбилярите на Равда

Пенсионерският клуб в Равда отпразнува  годишнина от създаването си. По този повод и по вече създадена традиция  членовете от клубa,  навършили  80, 70 и 60 години,  бяха почетени за  своята […] Read more »

Второкласници от Равда се включиха в интересен образователен проект

Учениците от втори клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – село Равда с класен ръководител Марина Янкова със задоволство се включиха в проекта „Големият лов на растения”. Тази вълнуваща […] Read more »

Бургас грейна в коледни светлини

Хиляди бургазлии и гости от цялата страна се стекоха на площад „Тройката“ за големия никулденски концерт и най-емоционалната част от празника на града – запалването на светлините на коледната елха.   […] Read more »

Ученици поднесоха словесни подаръци за празника на Бургас

Традиционно  за празника на Бургас  се проведе ученическия конкурс за есе „Бургас-моят град”,  организиран от читалище „Асен  Златаров 1940”.  В тазгодишното, десето издание на конкурса, се включиха  54 млади автори, […] Read more »

Несебър тържествено отбеляза Никулден

Несебър възниква като пристанище  преди повече от три хилядолетия. Съдбата  и възходът му са неразривно свързани с морето, което векове наред осигурява прехрана и сигурност на жителите на  града. Затова […] Read more »