БСП – Бургас: Премахването на плочата от Механото е политическа грешка и подмяна на приоритетите

Ако паметната плоча на фасадата на бившия Механотехникум в Бургас бъде демонтирана,  общинските съветници от БСП  ще поискат временна комисия да обходи общинските кабинети, да преброи потретите на Бойко Борисов […] Read more »

Изложба показва съвременен прочит върху графичните форми на буквите

Националната художествена академия представя в Бургас интересна експозиция, представяща букви. Тя е под наслов „Буквите говорят” и се реализира от млади български автори,  творящи в сферата на шрифта, типографията и […] Read more »

Национален литературен конкурс търси млади таланти

„И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“ се провежда за пети път В навечерието на един от най–българските празници, 01.11.2018 – Денят на народните будители, Фондация „Шанс за децата и […] Read more »

Пучини отново на бургаска сцена

Една от най-известните творби на италианския композитор Джакомо Пучини – операта „Тоска“, ще бъде поставена отново на сцената на Държавна опера – Бургас. Драматичната история на художника Марио Каварадоси и […] Read more »

Софийският университет възнамерява да открие филиал в Бургас

Академичният съвет на Алма матер прие снощи, 31.10, решението на Софийския университет да открие филиал в Бургас. Предстои по него да се произнесе Националната агенция по оценяване и акредитация, от […] Read more »

Несебър отбеляза Деня на народните будители

В навечерието на Празника  на народните будители, Община Несебър поздрави с тържествен концерт своите деятели на културата и просветата, читалищните дейци и творците. Кметът на Несебър Николай Димитров лично поздрави […] Read more »

Показват най-ценната средновековна книга за Деня на народните будителите

Томът е собственост на Регионалната библиотека и ще бъде експозиран в Гранд Хотел и СПА Приморец на 1 ноември В Деня на будителите бургазлии и гостите на града ще имат […] Read more »