Факт: Бургас става академичен град

Правителството прие постановление за откриване на филиал на Националната художествена академия в Бургас. Решението е взето по предложение на ръководството на висшето училище и въз основа на положително оценен от […] Read more »

От началото на сезона пътуваме по новия път Поморие-Слънчев бряг

Разширението на пътя Поморие – Слънчев бряг ще е готово за началото на активния туристически сезон. Това стана ясно на среща между изпълнителите на строителните работи и народните представители от […] Read more »

Руско-турската освободителна война в картини на руски художници ще видим в градската галерия

Изложба с репродукции на оригинални картини от известни руски художници ще бъде открита в Бургас на 1 февруари. Експозицията е посветена на 140-годишнината от Руско-турската освободителна война през 1877-1878 г. и […] Read more »

Мелодии от старинно пиано посрещат пътниците на Автогара Юг

Старинно пиано от популярната  на британска марка стана част от интериора във фоайето на Автогара Юг – една от входните врати на Бургас, чийто праг прекрачват ежегодно хиляди гости на […] Read more »

Напусна ни проф. Иван Карайотов

На 77-годишна възраст почина почетният гражданин на Бургас проф. Иван Карайотов. По този тъжен повод кметът Димитър Николов изказва съболезнования към неговите роднини, колеги и многобройни приятели: „Угасна един от […] Read more »