12 хартиени документа отпадат от септември

От месец септември 12 документа на хартия ще отпаднат при искане на услуга от администрацията. Чиновниците ще трябва да се снабдяват с тях от регистрите на институциите. Такова решение е […] Read more »

Възраждат школата по керамика в Бургас

Школата по керамика в бургаското СУ „Иван Вазов“ ще отвори врати с нова пещ за изпичане на глинени произведения. Поради амортизацията през годините, старото съоръжение на училището ще бъде подменено. […] Read more »

Настъпи астрономическото лято, днес е най-дългият ден в годината

В 7:24 часа тази сутрин  настъпи астрономическото лято, а с него започна най-дългият ден в годината, 21 юни – 15 часа, 19 минути и 33 секунди. Това е денят на […] Read more »

103 милиона просрочени задължения са внесени в НАП Бургас за пет месеца

Бизнесът в бургаски регион намалява своите просрочени задължения като същевременно увеличава скоростта на тяхното внасяне в републиканския бюджет. Само за първите пет месеца на годината в териториалната дирекция на Националната […] Read more »

Община Несебър предоставя 13 нови електронни услуги

Нови 13 електронни услуги предоставя от днес Община Несебър чрез официалния си сайт: www.nesebarinfo.com.  Достъп до тях ще имат всички граждани с електронен подпис, а на по-късен етап ще бъдат […] Read more »

Норвежки кораб ще провежда научни изследвания в Черно море

Българското правителство разреши на научно-изследователския кораб „Havila Subsea“ да пребивава във вътрешните морски води, териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на България в Черно море в периода от […] Read more »