Божана Апостолова и Александър Йорданов дават старт на Литературната есен в Бургас

Традиционните есенни литературни празници в Бургас тази година ще започнат на 3 октомври. Началото ще бъде дадено с гостуването на Божана Апостолова и доц. д-р Александър Йорданов, които ще се […] Read more »

Агенцията по заетостта набира български готвачи за Южна Англия

Предлагат се работни места както за сезонна, така и за постоянна заетост За втора година Агенцията по заетостта набира готвачи за работа в самостоятелни и хотелски ресторанти в Южна Англия. […] Read more »

Украинка показва в изложба стария Бургас

Млада  художничка от Украйна изненадва Бургас с изложба, която му е посветила. От 18.00 часа на 20 септември, вторник, в Дома на писателя ще бъде представена експозицията на  Юлия Красовска […] Read more »

Честваме 108 години Независима България

Бургас ще отбележи Деня  на независимостта 22 септември с тържествен ритуал и концертна програма.  По традиция на площад „Атанас Сиреков” ще бъде издигнат националния флаг и ще бъде отслужен молебен […] Read more »

Летим с балон в Деня на европейското сътрудничество

За пета поредна година през месец септември в цяла Европа ще бъде отбелязан Денят на европейското сътрудничество. Целта на кампанията е да се представят на широката общественост постиженията на сътрудничеството […] Read more »

Почитаме София, Вяра, Надежда и Любов

На 17 септември православната църква почита паметта на светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и София. Преданието разказва, че през втората половина на първи век в Рим е живяла благочестива жена, […] Read more »