Кукери от Долно Езерово ще поведат шествието на международния фолклорен фестивал в понеделник

На 22 август /понеделник/ стартира 44-то издание на бургаския Международен фолклорен фестивал, който е най-старият у нас. Традиционното дефиле в деня на откриването ще бъде водено от кукерската група „Каваклии“ […] Read more »

Община Несебър подготвя три фестивала до края на август

След емоционалния Ден на Несебър, културният календар на общината през август продължава да привлича вниманието  с различни по характер фестивали, които вече са традиционни и създават празнична атмосфера в града […] Read more »

Биопродукти, лечебна йога и балансирано хранене на Green Life Expo на Флората от 25 до 27 август

От 25 до 27 август в Експозиционен център „Флора“ ще се проведе Green Life Expo – изложение за природосъобразен и здравословен начин на живот. Входът е свободен, а посетителите са […] Read more »

Стартира Националната лятна АНТИСПИН кампания.

Тази седмица стартира Националната лятна АНТИСПИН кампания. Тя се провежда в изпълнение на Националната програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“ на Министерството на здравеопазването и ще продължи до 15 септември. […] Read more »

ВИП посрещане на двумилионния пътник и неговото семейство на летище Бургас

През тази година летището посреща своя знаков гост с 18 дни по-рано от 2015-та година. Марио Едингер пристигна в Бургас на 16 август с полет на българския национален превозвач „България […] Read more »