Бургас ще е домакин на международната регата “Кор Кароли”

За първи път в историята на престижната международна регата „Кор Кароли” Бургас ще е домакин на етап от състезанието. Община Бургас, „Пристанище Бургас” ЕАД и ЯК „Порт Бургас” създадоха условия […] Read more »

Затварят за движение на автомобили стария град на Несебър на 15 август

Община Несебър уведомява жителите и гостите си, че във връзка с празника на града – Успение Богородично, ще бъде въведена временна организация на движението в Стария Несебър на 15-ти август. […] Read more »

Министър Василева ще посети Лозенец и Поморие

В 12,30 ч. в петък, 12 август, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще посети курортно селище Лозенец, община Царево, за да провери как функционира пречиствателната станция след […] Read more »

Бургазлия стана световен шампион по информационни технологии

Георги Бошев от Английската гимназия в Бургас стана световен шампион по информационни технологии на Световният MOS шампионат (Microsoft Office Specialist World Championship) в Орландо, САЩ.  Той спечели отличието в конкуренцията […] Read more »

Нови автобуси ще возят бургазлии до „Черно море“ и „Рудник“

Седем чисто нови съчленени автобуса на полската марка „Solaris“ закупи „Бургасбус“. Разрастването на автопарка е наложително, за да се подобрят условията на пътуване до двата нови квартала на Бургас – „Черно […] Read more »

Обзор е домакин на международен пленер по живопис

Международен пленер по живопис и тази година събра в Обзор майстори на четката от България и чужбина. В началото на месеца те пристигнаха тук, за да пресъздадат върху платната си […] Read more »