Фотоконкурс събра 135 кадри на емблематични места и хора в Бургас

Общо 135 автора участват в традиционната годишна изложба „Бургас около мен“. Фотосите ще бъдат наредени в зала Георги Баев на КЦ „Морско казино“. Официалното откриване ще се състои в навечерието на Никулден, на  5 декември, от 18 часа.

Инициативата се провежда за четвърта поредна година, като се спазва тенденцията всеки следващ път ентусиастите да се увеличават многократно /за сравнение миналата година са се включили 93-ма автора/, а снимките да са по-атрактивни и ярки.

Селекцията ще бъде осъществена от организаторите Esstetic Studio и представители на Бургаска Фотографска Общност.

И тази година експозицията включва всякакъв вид фотографии – портрети, пейзажи, художествени и други. Всеки фотос разказва интересна за бургазлии история, показвайки личната гледна точка на автора към специфични или важни за Бургас места, хора, събития. По тази причина съвсем логично преобладават кадри на емблематичния за града Мост, впечатляващи есенни кадри от Пушкиновата алея,  Морската градина, Бургаските солници и други.

Изданието ще представи много емоционален кадър, уловил свободния дух и щастие на група бургаски танцьори. Тяхната хореография е впечатлила популярния софийски фотограф Йосиф Аструков.

На всеки участник в изложбата ще бъде връчено и по едно копие на фотографията му, официално селектирана, отпечатана по същия начин, както и копието за изложбата – знак на благодарност от организаторите за подкрепата на прекрасната им идея.