Пътят Братово-Равнец ще е приоритет за 2016 година

Жителите на двете села поставиха исканията си на среща с представители на Община Бургас

Програмата за развитие на селските райони, в която тази година Община Бургас ще участва, дава възможност за решаването на някои от проблемите в Равнец. Със средства от нея може да бъде направен ремонт на читалището и да се изгради спортна площадка. За тази цел трябва да бъдат разработени и защитени необходимите проекти. В това отношение Община Бургас ще осигури логистична подкрепа и съдействие при попълване на необходимите документи, стана ясно на среща с жителите на селото.
Община Бургас ще продължи да настоява пред Министерството на отбраната да й бъде прехвърлен безвъзмездно теренът на бившето поделение, на който да се изгради индустриална зона. Това ще даде възможност за откриването на нови работни места в Равнец.

5f80bb4e0a07b022923128ddf9f4bb41Пътят Братово – Равнец също е поставен сред приоритетите за 2016 година. За неговото завършване ще се настоява пред Агенция „Пътна инфраструктура“. Предстои монтиране на видеокамери за наблюдение. Тази година трябва да бъде завършено и изграждането на нов водопровод в Равнец. Съоръжението, с дължина 160 метра, ще реши проблемите с водоснабдяването на десетки къщи.

За освежаване на маркировката на основната пешеходната пътека в с. Братово и поставяне на знак за ограничаване на скоростта при влизане в населеното място настояват местните жители, които са около 115 по адресна регистрация. Те поискаха още да бъде осигурен достъп до Гробищния парк, както и да бъдат изградени отводнителни канавки.