ПП ГЕРБ в Бургас представи отбора си в парламентарната надпревара

ГЕРБ даде старт на предизборната си кампания в Бургас с представяне на кандидатите си за народни представители във Втори МИР. Сред 28-те, на които ГЕРБ се доверява да представят партията в предсрочните парламентарни избори са всички досегашни депутати. Листата наброява 28 кандидати. Голяма част от тях са млади хора.

Димитър Бойчев, областен лидер на ГЕРБ и трети в листата изтъкна, че при съставяне на листата е спазен принципа тя да е само от местни хора. Според него това е работещият модел за региона. Предимство е и че в листата са включени представители на гражданското общество. До десето място е спазен и принципът на равнопоставеност между мъже и жени. „Това е печелившият отбор. Имаме една много балансирана листа, която е доказала, че може да работи за региона, с представители на различните региони на областта. За нас принципът е, че всеки сам по себе си не е самодостатъчен. Задължително за да има резултати, трябва да има отборна игра”, бе категоричен Бойчев при представяне на кандидат-депутатите.

Основните моменти в програмата на ГЕРБ бяха представени от първите в листата. Водачът Ивелина Василева увери, че основните приоритети за развитие на бургаския регион ще бъдат образованието, здравеопазването, икономическия ръст  и повишаване на жизнения стандарт и сигурността. Приоритет ще бъде и чистотата на въздуха.

„Това сме ние –с реални решения за България, с реални решения за Бургас и региона. Гордеем се с постигнатото и работим за надграждането му. Работим за това – хората да остават в Бургас, да имат по-добри перспективи за работа, за кариерно развитие, достойни доходи, да отглеждат спокойно своите деца. Във фокуса на нашата програма са хората”, заяви тя.

На какво ще заложат в работата си като депутати споделиха журналистът Диана Саватева, втора в листата, Диана Йорданова, Жечо Станков и Семир Абу Мелих, който за следващия мандат си пожела  университет по медицина в Бургас.

Към събитието се присъедини и кметът Димитър Николов. „Виждаме стабилен отбор. Те наистина са бургазлии, живеят тук,  на тях не им е необходимо да стават временно бургазлии по време на предизборната кампания. Чухте колко възможни за реализиране проекти бяха споменати. Това са хората, които ще ускорят реализирането на проектите на Бургас и ще съкратят времето за решаване на проблемите му”, каза той и пожела успех на отбора.

Бургаската листа на ГЕРБ ще води кампанията си под мотото „Силата да продължим”.