Ивайло Христов идва на филм феста в Бургас

В програмата за 24 март е „Каръци”, четвъртият режисьорски проект на обичания актьор от Театъра на армията

Предпоследният ден от „София филм фест на брега”  освен качествено кино предлага на зрителите и среща с един от най-обичаните актьори – Ивайло Христов. Най-новият му филм „Каръци” ще бъде прожектиран от 20 часа. Направен през 2915 година, филмът вече има добра колекция от награди:

Златна роза ’15 – Голямата награда, наградата за най-добра женска роля (Елена Телбис), наградата на гилдия Критика към СБФД, наградата на публиката, наградата на акредитираните журналисти

Любовта е лудост ’15 – Наградата на българските филмови дейци

Москва ’15 – „Златен Св. Георгий”, наградата на Федерацията на руските филмови клубове, наградата на критиката

CInEast ’15 – Наградата на публиката

Karatsi (1)Сюжетът на пръв поглед е обикновена история. Елена, Коко, Пацо и Гошо са ученици от горните класове на гимназията в малък град. Коко е влюбен в Елена. Момичето мечтае да стане певица. Тя с нетърпение очаква предстоящия концерт на известна рок група. Събитието разтърсва града, раждайки нови любови, разочарования и сложни взаимоотношения.

Ролите са поверени на Елена Телбис, Ованес Торосян, Деян Донков, Георги гоцин, Пламен Димов, Ненчо Илчев, Кристина Янева и Стоян Алексиев.

Музиката е на Кирил Дончев.

Ivaylo HristovИвайло Христов – режисьор и сценарист на филма и изпълнителката на главната роля Елена Телбис ще отговорят на зрителски въпроси след прожекцията, която ще започне в 20 часа.

Ивайло Христов е роден в София  през 1955 г. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кр. Сарафов”. През 1980 г. започва работа като актьор в сливенския театър, а от 1985 г. – в Театъра на Българската армия в София. От 1992 г. преподава в НАТФИЗ. Режисирал е и много пиеси в последните години. Дебютният му игрален филм Емигранти (съреж. Людмил Христов) получава национални и международни награди, както и първият му самостоятелен филм Приятелите ме наричат Чичо.

Lure-The-5Полското кино днес е представено от „Дъщерите на дансинга” на режисьорът Агнешка Смочинска. Прожекцията е от 18 часа.

Две русалки – Злато и Сребро – се оказват сред денс партитата от 80-те години в Полша, кипящи от музика, бляскави неонови светлини и искрящи пайети. Присъединяват се към групата „Figs and Dates” и веднага се превръщат в сензацията на нощния живот в столицата. Потопени в любов и разцъфващи страсти, русалките забравят своята истинска същност. Но едно единствено разбито сърце е достатъчно, за да излезе ситуацията извън контрол…

В ролите  са Марта Мазурек, Михалина Олшанска, Кинга Преис, Якуб Гершал, Анджей Конопка, Зигмунт Маланович, Магдалена Челецка, Катажина Херман, Марчин Ковалчик, Ивона Белска, Рома Гашоровска

агнешкаФилмът има Награда за режисьорски дебют на Агнешка Смочинска и награда за грим (Януш Калея и Томаш Матрашек) на Гдиня ’15 и  Специална награда на журито за уникална визия и дизайн Сънданс на  Световен конкурс за игрално кино.

Късометражните филми от конкурса „Джеймисън” днес са българските „Бели слонове” на Тодор Димитров и „Добрият самарянин” на Николай Василев. Начало – 17 часа.