Десетки коледни елхи грейнаха в Mall Galleria Бургас

Освен с най-красивата коледна украса в града, Mall Galleria Бургас от днес може да се похвали и с най-много коледни елхички на квадратен метър. Десетки деца и младежи от различни училища в града се включиха в арт конкурса за ученици „Най-красивата елха“. Търговският център спази традицията да подари живи коледни дръвчета на бургаските ученици. Преди това обаче децата трябваше да заслужат подаръка си, като се постараят да направят елхичките възможно най-атрактивни.

В надпреварата за аранжиране на елхичките се включиха отбори от училищата „Йордан Йовков“, „Димчо Дебелянов“, „Петко Рачев Славейков“, “Добри Чинтулов“, „Братя Миладинови“ , Фондация „Шанс за децата на България” и други. Организаторите предоставиха на малките стилисти дръвчетата, а те от своя страна се погрижиха за играчките и гирляндите. Някои отбори дори сами бяха изработили украсата. Малките аранжори се забавляваха от сърце. За украсяването им помагаха техните ръководители, както и услужливи джуджета, поканени да допълват празничната атмосфера.

Коледните елхи ще красят Mall Galleria до края на декември, след което ще бъдат предоставени на училищата, погрижили се за тяхната украса, за да ги засадят в своите дворове.