Бургас с един от най-силните си концерти за празника на града

В празничния 6 декември, на обновения площад „Тройката“, бургазлии ще станат свидетели на музикално шоу с участието на някои от най-талантливите български артисти. То ще започне в 17.30 часа.

Георги Христов, Милица Гладнишка и Краси Радков, солистите на Държавна опера-Бургас, група Deep Zone Project – това са само част от изпълнителите, които ще ни веселят на празника.

След издаването на последния си албум „Изгарям“, Георги Христов пристига в Бургас специално за Никулден. Участието му в концерта безспорно ще придаде силен емоционален тласък на вечерната програма.

Не по-малко атрактивната Милица Гладнишка ще омае бургазлии с чара и гласа си под акомпанимента на Симфоничния оркестър и Смесения хор на Държавна опера – Бургас.

Щафетата в музикалния маратон ще поемат „Deep Zone Project“. Те ще изпълнят най-големите си хитове – с гаранция, че ще накарат публиката да танцува.

Музикалната палитра се допълва от група Вакали. Оригиналната им музика и хореография, изградена на базата на български фолклорни мотиви, ще бъде ефектен поздрав за бургазлии.

Черешката на тортата е Краси Радков от „Шоуто на Слави“, който ще се грижи за доброто настроение като водещ заедно с Милица Гладнишка.

* Музика и вкусни ястия за жителите на  „Меден рудник“ на Никулден

Богата фолклорна програма и вкусни ястия ще има специално за жителите на „Меден рудник“ този Никулден. На 6 декември от 10.30 ч. пред храм „Св. Николай Чудотворец“ ще бъде открита празничната програма в най-големия бургаски квартал.

Освен фолклорния концерт, в който ще вземат участие известни народни изпълнители и танцови формации, за празничното настроение ще допринася и конкурсът „Никулденски вълшебства“, в който участват вкусни ястия и красиви погачи. Жителите на най-големия бургаски квартал ще могат да си вземат за спомен подаръци и сувенири, изработени  от сръчните деца от арт школата на читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1985“ , ОДЗ №13 „Надежда“ и училищата в „Меден рудник“.

За поредна година празнуващите в комплекса ще имат възможността да опитат и от празничния рибен курбан, осигурен от Община Бургас.

За доброто настроение ще се погрижат народните изпълнители Лазар Налбантов и Бинка Добрева, които ще зарадват публиката с любими странджански песни, фолклорен ансамбъл „Атанас Манчев“ ще представи изключителна хореография, автентични носии и букет от танци.

В концерта ще вземат участие още танцова формация „Младост“ при СОУ „Константин Петканов“, талантливите деца от Фолклорна формация „Звъника“ и невероятните момчета от Школа по гайда при читалище „Паисий Хилендарски 1928“, детска фолклорна формация при читалище „Кирил и Методий 1985“, както и изпълнители от пенсионерски клубове в града.

Комбинацията от хубава музика и разнообразни вкусотии ще накара жителите на „Меден рудник“ да почувстват духа на Никулден в една неповторима празнична атмосфера.