Атанас Зафиров изнася лекция за 3 март в Украйна

По покана на Българската община “Св. София“ в гр. Измаил, Р. Украйна народният представител от ПГ “БСП лява България“ Атанас Зафиров ще вземе участие в тържествата по отбелязването на 3 март в града, където ще поднесе венец на паметника на Христо Ботев от името на Народното събрание .

В програмата на Зафиров е включена и лекция на тема “Отношенията България-Украйна“, която той ще изнесе пред студенти и преподаватели от Измаилския държавен хуманитарен университет, по покана на ректора на университета Ярослав Кичук. След лекцията Зафиров ще проведе и срещи с български студенти и учители по български език от региона, както и ще присъства на откриването на изложба  на големия бесарабски  художник от български произход проф. Иван Пастир. Зафиров ще посети и с. Заря, Одеска област, където ще се срещне с представители на местната българска общност.

Атанас Зафиров е част от народните представители от БСП в 43-то НС, които инициираха създаването  на постоянна парламентарна Комисия по политика за българите в чужбина, от която се очаква, че ще се ангажира с едно ново отношение и активна политика, насочена към българските общности по света.